Duurzaam Beheer en Onderhoud in de Installatietechniek


Duurzaam: De term duurzaam in duurzaam beheer en onderhoud refereert aan een beter binnenmilieu, een lager energieverbruik, een langere levensduur van de techniek en een hogere gebruikswaarde van het gebouw, zodat de huisvestigingsbehoefte voor langere tijd wordt ingevuld.

Beheer: De verantwoordelijke zorg voor het gebouw en de gebouwgebonden installaties.

Onderhoud: De tijdens de levensduur van een gebouw ononderbroken uit te voeren reeks van inspecties, onderhoudsbeurten, wijziging- en herstelwerkzaamheden die nodig zijn om te waarborgen dat gebouw- en (het functioneren van) gebouwinstallaties in overeenstemming met de beoogde doelstellingen blijven.

Bij het aanbrengen van installaties zijn er veel energiebesparingen mogelijk. Schreuder-Ruitenbeek is sterk ontwikkeld binnen de onderhoud- en renovatiemarkt. De huidige onderhoudscontracten zijn meer een inspanningsverrichting dan een prestatieovereenkomst. Periodiek inspecteren of onderdelen volgens de ontwerpspecificaties functioneren vindt in de meeste gevallen niet plaats. De prestaties zoals de kwaliteit van het binnenmilieu, maken dus geen deel uit van het onderhoudscontract. Bij Schreuder-Ruitenbeek is dit wel onderdeel van het onderhoudscontract. Uiteindelijk zorgt goed en regelmatig uitgevoerd onderhoud ook voor besparingen en zorgt het voor een langere levensduur van uw installaties. Dit laatste is uiteindelijk ook goed voor het milieu, omdat er minder snel vervangen behoeft te worden.

Om prestaties vast te kunnen houden in een duurzaam beheer en onderhouden gebouw is een andere contractsvorm nodig om basis van prestaties. Bij bestaande installaties is het streven zoveel mogelijk besparingen voor u door te voeren. U kunt hierbij denken aan:
  • Het juist inregelen van de verwarmingsinstallatie waarbij u bespaart op uw energierekening;
  • Het isoleren van leidingen of kanalen;
  • Het isoleren van daken of vloeren.
Schreuder-Ruitenbeek als erkend UNETO-VNI installateur plaatst daarnaast zeer regelmatig energiezuinige installaties, hierbij valt te denken aan:
  • Hoge Rendementsketels (HR-ketels);
  • Warmtepompsystemen;
  • Warmte-terugwin-unit (WTW);
  • Hoge frequentie verlichting;
  • LED verlichting;

Schreuder-Ruitenbeek B.V.

Vanadiumweg 4a
3812 PZ Amersfoort
Postbus 263
3800 AG Amersfoort
Storingsnummer:
(033) - 461 44 99

KvK 31036388
BTW NL800304342B01